Om veterinärbesöket

Ett hästtandvårdsbesök är så mycket mer än att bara ”raspa tänder” – hästtandvården har utvecklats enormt sista årtiondet och vid ett besök med oss möter du engagemang, kompetens och kanske får du en aha-och wow-upplevelse med!

Vi vidareutbildar oss hela tiden för att utvecklas och för att vara uppdaterade med det senaste inom hästtandvård. Vi undersöker din häst, går igenom vad som ska göras och du som hästägare får en upplevelse och ”rundtur” i ”hästmunnens värld”! Vi brinner också för skadefri betsling- vi har nördat ner oss inom betseltillpassning och vi går gärna igenom din hästs bett och huvudlag med dig vid besöket. Vill du veta mer kan du läsa här på hemsidan hur ett besök kan gå till och generella råd omkring betseltillpassning.

Vi är en ambulerande praktik i sydvästra Skåne och utgår från Malmö. Vi kör längre resor efter överrenskommelse där fler hästar kan bokas vid samma besök. Vi utför rutinundersökningar, tandröntgen, tandextraktioner och tandoperationer, tandlagningar/-fyllningar, betseltillpassning, m.m. Vi tar emot tandremisser från andra hästveterinärer. Vi erbjuder föreläsningar.

Vi är medlemmar i NCED (Nordic College of Equine Dentistry, Christine är fellowNCED ) samt i EVDA (European Veterinary Dental Association).

Vi är konsulter hos Saxtorps hästklinik flera gånger i månaden (för att träffa oss på kliniken bokas tid direkt via Saxtorp)

Vi samarbetar med och får låna Helena Gunnarssons hästklinik i Staffanstorp vid behov.

Christine är utnämnd att leda en internationell betslingsgrupp i NCED’s regi där andra veterinärspecialister inom området ingår – tillsammans hoppas vi skapa skillnad för hästar, ryttare, tränare och inte minst för hästvälfärden med skadefri betsling och betslingsprinciper!

Veterinärbesöket i Media >

Hästtandvård

Utgår från Malmö

Veterinärbesöket arbetar med hästtandvård
i sydvästra Skåne

Öppettider

Måndag-Fredag
8:30-16:00

Söker du en tandläkare till häst har du hittat rätt. Vi är specialiserade på hästens munhälsa.