Veterinära föreläsningar

Vi kommer gärna och föreläser hos er inom olika veterinära ämnen och samarbetar med andra kunniga inom olika områden för att optimera föreläsningen/diskussionen.
Exempel kan vara att vi berättar om vad kolik är, vad du som djurägare kan göra själv och hur du ska undvika att din häst får kolik. Och/eller så föreläser jag om hästens munhåla – vad försiggår därinne egentligen? Hur hänger den ihop med hästens prestation och hälsa? Varför måste hästen undersökas så regelbundet? Hur anpassar man ett bett bäst, så att det minimerar skada i hästmunnen och optimerar prestation?

Vi samarbetar med leg. Djursjukskötare Maria Wilhelmsson (Veta Mer – om häst och hälsa [länk]), master i hästvetenskap och specialområde om hästens utfodring, vi föreläser gärna tillsammans och berättar till exempel om hästens utfodring och hur det hänger ihop med hästens hälsa och prestation.

 

Föreläsning om hur man undviker att sin häst blir sjuk, Kummingården november 2018

Håll utkik här och på Facebook för mer information om kommande föreläsningar!

Föreläsningar som vi har har hållit:

Jägersro oktober 2017 och Kummingården maj 2018 med Maria Wilhelmsson  – ”Från mun till rumpa” – om hur fodret påverkar hästen från munhåla, mage, tarmar och prestation.

Kummingården november 2018, i samråd med Hästrådet i sydväst: ” Hur undviker jag att min häst blir sjuk”

Akutsjukvård på häst, Polisrytteriet, våren 2021

Akutsjukvård hund, Malmö Agilityklubb, 2019

Betsling- med hänsyn till hästen, Saxtorps Hästklinik nov 2002 samt Polisrytteriet dec 2022. Fler tillfällen med denna föreläsning kommer, håll utkik i våra sociala medier.

Utgår från Malmö

Veterinärbesöket arbetar med hästtandvård
i sydvästra Skåne

Öppettider

Måndag-Fredag
8:30-16:00

Söker du en tandläkare till häst har du hittat rätt. Vi är specialiserade på hästens munhälsa.