Föreläsningar / Djurägarkvällar


Föreläsning om hur man undviker att sin häst blir sjuk, Kummingården november 2018

Jag kommer gärna och föreläser hos er inom olika veterinära ämnen och samarbetar med andra kunniga inom olika områden för att optimera föreläsningen/diskussionen.
Exempel kan vara att jag berättar om vad kolik är, vad du som djurägare kan göra själv och hur du ska undvika att din häst får kolik. Och/eller så föreläser jag om hästens munhåla – vad försiggår därinne egentligen? Hur hänger den ihop med hästens prestation och hälsa? Varför måste hästen undersökas så regelbundet?

Min samarbetspartner och leg. Djursjukskötare Maria Wilhelmsson (Veta Mer – om häst och hälsa [länk]), master i hästvetenskap och specialområde om hästens utfodring, föreläser gärna tillsammans med mig och berättar till exempel om hästens utfodring och hur det hänger ihop med hästens hälsa och prestation.

håll utkik här och på Facebook för mer information om kommande föreläsningar!

Föreläsningar som jag har hållit:

Jägersro oktober 2017 och Kummingården maj 2018 med Maria Wilhelmsson  – ”Från mun till rumpa” – om hur fodret påverkar hästen från munhåla, mage, tarmar och prestation.

Kummingården november 2018, i samråd med Hästrådet i sydväst: ” Hur undviker jag att min häst blir sjuk”

Jag har också kontakt med hästodontologerna Nina Lundgren (Svenska hästtandvården) och Ylva Rubin (Lundens djurhälsa) som kan bokas för föreläsningar/seminarier. Uppskattat brukar till exempel vara om hästens betsling och hur man ska tänka omkring olika bett.

Kontakta mig för mer info! >