Hästtandläkare och veterinär Christine Levring tipsar!

Efter att hästen stallas in för hösten är det en bra idé att låta göra en munhåleundersökning. Har hästen dessutom haft många styngflugeägg på benen/kroppen har den sannolikt larver som borrar in sig tandkött och tunga som skapar obehag, och kan göra ridningen besvärlig. De kan avlägsnas vid en munhåleundersökning. Det är viktigt att så fort man ser ägg försöka skrapa bort dem. Lite bakpulver på en fuktig svamp innan kan underlätta!

Det är viktigt att anlita  en hästtandläkare som även är veterinär till munhåleundersökning av sin häst. Denne kan lagligt utföra behandlingar och ge lugnande till din häst, och är med sin legitimation ansvarig för sina behandlingar. Annars riskerar man som hästägare att stå ansvarig för om någon behandling går fel, det är det inte många som vet. Det finns flera veterinärer som har specialintresse och har vidareutbildat sig inom hästodontologi.

Jag är veterinär och är hästtandläkare / vidareutbildad inom hästens munhåla och tänder och går kurser kontinuerligt för att hålla mig uppdaterad med det senaste. Jag hjälper dig gärna med en munhåleundersökning av din häst och tillsammans går vi igenom vad som försiggår i din hästs munhåla och vad som behöver göras.  Jag har med mig en speciell munhålekamera där vi kan se allt i munhålan på nära håll.  Jag går också igenom hästens betsel vid undersökningen för att se att det sitter bra och inte skapar obehag eller skador i munhålan. Läs mer om hur en munhåleundersökning med mig går till här:http://www.veterinarbesoket.se/munhaleundersokning-pa-hast/

Passa även på att få hästen vaccinerad och kolla träckprov för mask samtidigt!

Välkommen att boka tid!

hästtandläkare