Hösten har gått med en rasande fart, och jag har haft jättemycket att göra. Jag tackar ödmjukast för det fina förtroende jag får av er alla att få ta hand om era underbara djur! <3 Jag har tyvärr inga tider kvar fram till jul, och det har redan börjat boka på i januari. Jag är julledig och jobbar 2-3 januari (företrädesvis håller jag tider dessa dagar för avlivningar och annat som inte kan vänta) och börjar som vanligt igen 8 januari.

Nya veterinärbilen är fantastisk att jobba med och underlättar mitt dagliga arbete enormt. Ni som sett den, visst är den fin? Den automatiska vinschen till hästtandvårdsvagnen är guld värd och jag har en fin ergonomisk låda baktill vid avlivningar av hund och katt. Jag har också litet lager produkter med, så hojta till om ni behöver något så får ni gärna köpa via mig. Jag har satt ihop olika bandage-och sjukvårdspaket till exempel till stallet, hemmet, hästen, hunden, katten och såklart kan husse och matte också använda materialen.

Jag får mer och mer att göra med hästtandvård, som ju är det jag tycker är roligt och spännande! (det märker ni säkert när jag jobbar, varje hästmun jag öppnar är spännande!). Den senaste månaden har 80% av arbetstiden gått åt till hästtandvård. Men ska man bli riktigt duktig på något behövs mycket erfarenhet, därför har jag valt att inte skaffa utrustning som till exempel ultraljud då det är svårt att vara duktig på allt, så detta och hältutredningar med mera överlåter jag till kollegor som är duktiga och erfarna på just detta. Men vanliga undersökningar gör jag, och hänvisar er till lämplig kollega som kan hjälpa er vidare om något behöver ytterligare utredning.

Jag har fått äran via offentlig upphandling att bli hästtandläkare åt polishästarna på Polisrytteriet syd! 🙂

Jag har i veckan varit hos kollega Mette Aarup i Danmark igen där vi sett i hästmunnar tillsammans för att diskutera dem tillsammans, och vi har lagat karieshål på en häst. I januari väntar NCED- konferensen, de bästa inom hästtandvård i Europa kommer och undervisar och över 100 veterinärer är redan anmälda. Jag ser så mycket fram emot att få lära mig om det senaste inom hästtandvård! I februari kommer jag åka till Tyskland till Manfred Stoll och bli bättre på rotfyllningar och tandlagningar på häst (endodonti).

Jag har också under hösten gått kurs och uppdaterat kunskaperna på akutsjukvård hund och katt, och i helgen var jag i Hjo och lärde mig mer om hållbar träning av hästen ur ett veterinärt perspektiv – suuuperintressant, jag är full av ny kunskap och inspiration, och kommer skriva om detta i Facebookinlägg inom kort. Följ Nolberga veterinärklinik på Facebook om du också tycker detta låter spännande!

Önskar er alla en god jul och ett gott nytt år!