Aktuellt och nyheter för Veterinärbesöket November:

–  vecka 44 höstlovet, 29 okt – 4 nov är praktiken stängd pga ledighet. Det går bra att boka tider, bäst är att maila info@veterinarbesoket.se eller skriva via Messenger på Veterinärbesökets Facebooksida. Arbetsmobilen är avstängd men jag kollar sms regelbundet.

  •  akuttider införs framöver – då jag är rätt fullbokad 7-10 dagar framåt hela tiden behöver jag avsätta tid för administration (journalskrivning, recept, remisser, avläsning och utringning av provsvar med mera) och kommer göra detta varje förmiddag fram till ca 10.30. Första bokningsbara tid blir vid 11 förutom tisdagar, då de som önskar ha morgontid pga jobb/studier/annat kan boka från kl 9. När alla bokningsbara tider under en vecka fyllts upp, kan jag ta akuta avlivningar på en sådan morgontid. Senaste tiden har jag inte kunnat hjälpa alla som önskat få hemavlivning inom rimlig tid, och det är jättetråkigt! Även andra akuta ärenden kan lösas dessa tider om resten av veckan är fullbokad.

– behöver ni rådgivning och undrar om ni ska till veterinär eller inte eller behöver hjälp med bedömning av en situation, kan ni kontakta Vethem – en digital veterinärtjänst via en app som ni laddar ner till mobilen. Jag jobbar för Vethem regelbundet några timmar i veckan, kanske är det mig ni träffar där? 🙂 www.vethem.se eller sök och följ på Facebook 🙂

– från och med nyår blir jag tvungen att höja priserna lite för vaccination på hund och katt. Högre priset gäller inte om jag vaccinerar i samband med bokning av annan åtgärd eller om det är fler än 2 djur som ska vaccineras under besöket, då gäller det lägre som vanligt. Detta för att det blir svårt för mig att hinna med alla som behöver hjälp med sina djur under en vecka och jag får svårt att hjälpa djur med mer akuta besvär. Nytt pris blir 550kr/ vaccination plus resa, men i priset ingår då mer noggrann klinisk undersökning/hälsokontroll av ditt djur (dvs även tandkoll, juverkoll, palpation av testiklar med mera för att upptäcka eventuell sjukdom i tid).

vidareutbildning:

-i november har jag inplanerat en kurs i öronbekymmer och senaste behandlingsrekommendationer vid öronproblem hos hund,

jag kommer också att auskultera hos veterinär och hästodontolog Nina Lundgren på svenska hästtandvården (www.svenskahasttandvarden.se) för att utbyta erfarenheter samt hos veterinär och hästtandläkare Mette Aarup i Danmark (www.metteaarup.dk) – det ser jag jättemycket fram emot!

Jag kommer även gå en kurs om nya reglerna om strålskydd för strålskyddsmyndigheten, då jag planerar att inom snar framtid skaffa en portabel röntgen 😀

ha det gott allesammans,

höstiga hälsningar från Christine Veterinärbesöket 🍁🍂🐾🐴