Veterinärbesöket januari- februari 2019

Helgen 17-19 januari var jag med på NCED (Nordic college of equine dentistry)-konferensen i Söderköping. 102 veterinärer från 10 länder deltog och lyssnade på de främsta inom hästtandvård i Europa (men även föreläsare från Brasilien kom!). Exempel på föreläsare var Torbjörn Lundström, grundare av NCED som driver djurtandvårdskliniken, Manfred Stoll från Tyskland, Rob Pascoe England, Wouter Demey från Belgien, Ellen Schmedling och Øyvind Berven från Norge bland andra,  Kul att träffa andra likasinnade, diskutera vardagliga såväl som ovanliga fall och hur man behandlar dem, hästtandvård ur ett biologiskt perspektiv, diskutera betsling och betselrelaterade skador och mycket annat, Ett ypperligt tillfälle att nätverka – och jag kan glatt meddela att jag har samarbeten på G med andra jätteduktiga hästtandveterinärer – så nu har jag ett fint ”tandteam” som hjälper mig när det är dags för avancerad hästtandvård framöver, inklusive tillgång till röntgen! 😀 Mer info om det inom närmsta framtiden!

se bilder från konferensen nedan! Läs mer om NCED här

Helgen 1-2 februari är det dags för Svenska veterinärförbundets hästsektion (där jag är medlem i) att ha ”vinterkurs”. Denna gång är temat ”top of the line” och handlar om ryggproblem hos hästar. Flera jätteduktiga veterinärer på området kommer att föreläsa, bland annat Philippe Benoit och Marie Rhodin. För den som är nyfiken finns programmet här. Jag ser jättemycket fram emot detta!

Mer info om mina kommande samarbeten inom kort – jag glädjer mig att kunna hjälpa er att få den hjälp erat djur behöver!

I månadsskiftet januari-februari övergår Veterinärbesöket till att bli AB istället. Det innebär inga förändringar för er – men blir bättre företagsmässigt för mig själv.

I övrigt rullar praktiken på under vanliga öppettider, hör av er via telefon, sms, messenger eller mail så hjälper jag er gärna.

 

NCED-konferensen 2019, Manfred Stoll föreläser

Söderköpings Brunn, väldigt trevligt ställe!

102 intresserade hästtandpraktiserande veterinärer från 10 olika länder!