Veterinärbesöket är iväg på semester 7-17 juni, under denna tid tar jag emot bokningar via mail, messenger och sms. Behöver du hjälp med hemavlivning under denna period, kontakta mig så får ni kontaktuppgifter till kollegor som kan hjälpa er om det inte kan vänta till jag är tillbaka.

Jag har nyligen varit på en 2-dagarskongress om katters sjukdomar, ”Feline Inspiration Days” i Köpenhamn. I år handlade det om luftvägsjukdomar och hypertyreos hos katter. Väldigt intressant! Visste du att hypertyreos är på grund av en växande tumör på sköldkörteln? Eftersom den växer behöver medicineringen justeras löpande, därför tas blodprover var 3:e månad. Ett alternativ till medicinering är att behandla med radioaktiv jod, en behandling som utförs på klinik (Evidensia Helsingborgs djursjukhus), och efter det ska katten förhoppningsvis vara frisk. Risk finns dock att den blir hypotyreos, det vill säga får för lite sköldkörtelhormon efteråt och måste medicineras för det.

Jag har också deltagit i ”Palpationsskolan” med veterinär och ortopedspecialist Ole Frykman, en mycket givande kurs om hur man upptäcker och känner efter skador på hundar!

Förutom mitt vanliga arbete med hem-och stallbesök så håller jag på att fördigställa min webshop, det går redan nu bra att kika in i den, men fler produkter håller på att läggas in. Jag meddelar när den är klar! 😀 meddela mig gärna om det är produkter ni vill att jag ska sälja där.

Fortsatt planering av min firmabil pågår, jag väntar på offerter på inredningen, så den blir som jag vill ha den.. den kommer ha en finfin mobil hästtandvårdsmodul som kommer underlätta mitt arbete som hästtandläkare!

I sommar kommer jag att jobba förmiddagar den första halvan av juli och augusti, och är ledig tre veckor i slutet av juli (vecka 29,30 och 31).

jag och min medryttarhäst Lovindra, foto: Emma Tegler photography